//
Estàs llegint...

Esdeveniments

Transmet! 2015: Missió de la família a la Nova Evangelització

La quarta edició de les Jornades Transmet d’enguany estan dedicades a la família en el context de la nova evangelització. El papa Francesc ha mostrat la seva atenció preferentment a la família al llarg del seu pontificat i n’ha volgut dedicar dos sínodes, un d’extraordinari l’any 2014, i enguany en aquesta un d’ordinari. A més de la Jornada Mundial de les Famílies que enguany ha tingut lloc en aquest 2015 a la ciutat de Filadèlfia (EUA).

Penso que la doctrina sobre el matrimoni i sobre la família ha de ser presentada amb pedagogia i eficàcia perquè sigui capaç d’arribar als cors i de transformar-los segons la voluntat de Déu que se’ns ha manifestat en Jesucrist.

La bellesa del missatge bíblic sobre la família té el seu fonament en la creació de l’home i la dona, fets ambdós a imatge i semblança de Déu, com ens ho revela el llibre del Gènesi. Units per un vincle sagramental indissoluble, els esposos estan cridats a viure la bellesa de l’amor humà santificat per Crist en un sagrament; a viure la bellesa de la paternitat, de la maternitat i de la dignitat suprema de participar d’aquesta manera en l’obra creadora de Déu.

La vivència de “l’Evangeli de la família” o la realització existencial del model cristià de família, no està de cap manera esgotat, sinó que potser en alguns dels seus aspectes, és encara inèdit.

Les jornades d’enguany volen contribuir a la reflexió després de la celebració del Sínode ordinari i especialment han d’ajudar a renovar el nostre compromís eclesial en la missió evangelitzadora de la família a la nostra societat.

+Josep Angel Saiz Meneses
Bisbe de Terrassa

Més informació de les jornades (Tríptic)

Cartell