//
Estàs llegint...

Esdeveniments

Transmet! 2014: Transmissió de la Fe per a la Nova Evangelització

La transmissió de la fe és un tema de gran actualitat i un tema de preocupació pastoral. El Catecisme de l’Església Catòlica ens ensenya que “la fe és una adhesió personal de l’home sencer a Déu que es revela”. Comprèn una adhesió de la intel·ligència i de la voluntat a la Revelació que Déu ha fet de si mateix mitjançant les seves obres i les seves paraules.

La transmissió de la fe i la nova evangelització, de la qual forma part la primera o hi està íntimament vinculada, es presenten com a prioritats pastorals de l’Església universal i de la majoria de les Esglésies locals. Ambdues ens remeten a la missió que l’Església rep de Jesucrist.

La missió de Crist és anunciar la Bona Nova de la salvació i donar als homes la vida eterna mitjançant el coneixement del Pare; a aquest coneixement s’arriba mitjançant la fe en la persona i en la paraula del Fill de Déu, Crist Jesús. L’Església és continuadora de la missió de Jesucrist des de l’efusió de l’Esperit Sant el dia de la Pentecosta.

L’Església realitza aquesta missió acompanyant els processos personals, educant la persona en l’experiència de Déu present en el seu interior, ja sigui un infant, un jove o un adult. Un element important en aquesta missió és, sens dubte, la força de testimoni. El testimoniatge és el llenguatge per excel·lència per transmetre la realitat, la presència d’una persona i la fidelitat a ella. Un testimoniatge que implica també tota la comunitat cristiana. Les comunitats cristianes estan cridades a ser contextos vitals en els quals les persones comparteixin una nova forma de vida amb dos elements: la conversió que origina l’adhesió personal de la fe i el seguiment en el qual s’assumeix la forma de vida que Crist ensenya i ofereix. La transmissió de la fe és un procés eminentment social que no pot realitzar-se al marge de la comunitat.

Les III Jornades Transmet que organitza la diòcesi volen ajudar en aquest camí de reflexió i aprofundiment en el context de la nova evangelització que ens demana el Papa Francesc per tal de transmetre la joia de l’Evangeli.

Us convido un any més a participar-hi activament i a fer-ne difusió.

+Josep Angel Saiz Meneses
Bisbe de Terrassa

Més informació de les Jornades (Tríptic)
Cartell de les Jornades

Entrevista Ràdio Estel: Presentació de les Jornades

Inscripcions:
Inscripció: Gratuïta (inclou la participació a tots els actes i xerrades).
L’organització es reserva possibles canvis de ponents o d’horaris.

Inscriu-te aquí

Allotjament i àpats:
– Dormir 1 nit i esmorzar: 25€
– 1 àpat (dinar o sopar): 12€

Es pernoctarà i s’esmorzarà a una casa d’espiritualitat (a confirmar).
Si no es disposa de vehicle s’intentarà facilitar transport privat. En tots els actes es podrà aparcar al Casal Borja.
Els àpats -excepte esmorzar- seran al Casal Borja de St Cugat (Llaseres, 30).

Per més informacions enviar mail a seglarterrassa@gmail.com indicant nom, telèfon i comentari i ens posarem en contacte.
Si cal contactar personalment es pot trucar els dimarts de 13 a 14h o deixant un missatge al contestador al  93 780 98 88.

Organitza: Bisbat de Terrassa en coordinació tècnica amb Delegació d’Apostolat Seglar, Càritas Diocesana i Delegació de Cultura.

Dissabte 18 d’octubre

Lloc: Casal Borja (Llaseres, 30. Sant Cugat del Vallès)

10.30h Acollida

11.00h Inauguració Jornades. A càrrec d’Excm. i Rvdm. Sr Josep Àngel Saiz Meneses, Bisbe de Terrassa.
Conferència inaugural: La transmissió de la Fe per a la Nova Evangelització. A càrrec d’Excm. i Rvdm. Sr. Julián Barrio Barrio, Arquebisbe de Santiago de Compostela.
Col·loqui

13.00h La transmissió de la Fe des del cant gregorià, audició en directe

14.00h Dinar.

16.30h Taules rodones simultànies

 1. Catequesi i transmissió de la Fe per a la Nova Evangelització 
  (Trobada diocesana de catequistes)

  Moderador: Mons. Josep Àngel Saiz i Meneses, bisbe de Terrassa.
  Membres taula:  Mn. Carles Cahuana i Bartra, delegat de catequesi del Bisbat de Terrassa i Sra. Eulàlia Gambús i Forrellat, membre de l’equip de delegació diocesana de catequesi.

 2. Escola, lleure i moviments i transmissió de la Fe per a la Nova Evangelització 
  (Trobada diocesana de professors, animadors de la fe i responsables de moviments)

  Moderador: Mn. Josep Monfort i Mengod, delegat d’Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.
  Membres taula:  Sra. Roser Álvarez i González, delegada d’Escoles diocesanes i parroquials. Mn. Joan Carles Montserrat i Pulido, delegat d’Ensenyament.
  1 membre de l’equip reponsable del MCECC.

 3. Catecumenat i catequesi d’adults i transmissió de la Fe per a la Nova Evangelització
  (Trobada diocesana de responsables i formadors de catecumenat i catequesi d’adults))

  Moderador:Mons. Salvador Cristau i Coll, bisbe auxiliar del Bisbat de Terrassa.
  Membres taula:  Sr. Jaume Galobart i Duran, delegat de Catecumenat del Bisbat de Terrassa i Sra. Maribel Pou i Monclús, membre del Moviment Cristià de Pobles i Comarques.

18.00h Plató de realitats diocesanes. La Transmissió de la Fe des dels mitjans de comunicació, a càrrec de periodistes de la nostra diòcesi.
A càrrec de Sr. Francesc Rosaura, director i presentador del programa Signes del Temps de TV3 i Sr. Xavi Aguilar, coordinador d’emissions i internet de Ràdio Estel

Presentació del DVD del 10è aniversari de la diòcesi..
A càrrec de Mn. Antoni Deulofeu González, delegat de la Pastoral Universitària i el Món de la Cultura del Bisbat de Terrassa

20.30h Sopar

22.00h (Monestir de St. Cugat) Concert – Escola de Pregària amb la participació de la Gna Glenda i Moixiganga
Donatiu voluntari destinat a Càritas.

Diumenge 19 d’octubre

10.30h Testimonis: coordinació per la transmissió de la fe
(a partir del document de 2013 de la CEE sobre família, parròquia i escola: «Orientacions pastorals per la coordinació de la família, la parròquia i l’escola en la transmissió de la fe»)
Moderador: Jaume Galobart i Duran, delegat de Catecumenat del Bisbat de Terrassa.
Testimonis:
Des de la família
Des de catequesi
Des de l’ensenyament
Des de la parròquia
Lloc: Sala d’actes Fundació Busquets (Dr. Cabanes, 27. Terrassa)

12.00h (Catedral de Terrassa)
Eucaristia: Solemnitat de la Mare de Déu de la Salut, Patrona de la diòcesi de Terrassa. (Catedral) Presidida per l’Excm. i Rvdm. Sr Josep Àngel Saiz Meneses, Bisbe de Terrassa.
Clausura de les III Jornades Transmet!