//
Estàs llegint...

Esdeveniments

Pentecosta, Dia de l’Apostolat Seglar

Com s’informava a l’inici de Curs, el gran punt de trobada en el qual participarem tots els membres i simpatitzants de qualsevol moviment / associació / realitat laïcal serà el Dia d’Apostolat Seglar, Pentecosta. Així el diumenge 27 de maig de 2012 a la catedral de Terrassa, serà el moment en que ens puguem trobar totes les realitats d’associacionisme laïcal. Us proposem en aquesta primera trobada, una proposta de tarda:

  • 18h Conferència a la sala capitular a càrrec de D. Antonio Cartagena – Director del secretariado de Apostolado seglar de la Conferencia Episcopal Española: “I tu, ja saps que ets Apostolat Seglar?”
  • 20h Eucaristia presidida pel Sr. Bisbe a la Catedral.

El nostre desig, és la presència de membres de totes les realitats diocesanes, així com dels seus responsables. Ha de ser un dia de família! Pel bon funcionament d’aquesta trobada, us demanem que envieu un e-mail a seglarterrassa@gmail.com, amb els participants aproximats del vostre grup o realitat. Per les famílies amb nens, hem pensat que per tal que pugueu gaudir de la Conferència, hi haurà un servei de guarderia de 17:30 a 19:30h.

Per la celebració hi haurà llocs reservats pels responsables (presidents… o aquells qui deleguin en representació dels moviments i/o realitats). Per un bon ordre, en assistir a la conferència, s’haurà d’omplir un targetó amb el nom de la realitat laïcal, i la identificació de la persona delegada com a representant. És important, ja que al final de la celebració, es nomenarà totes les realitats i la persona delegada, rebrà un present de part del Sr. Bisbe. Insistir en que ens referim a representant diocesà i no a un de cada grup, pertanyent a una estructura superior.

Respecte a la vida de la Delegació, informar-vos que hem tingut una segona reunió amb les Delegacions que treballem en coordinació (Joventut, Cultura i Universitats, Pobles i Comarques, Obrera i Família) i pel curs vinent us oferirem propostes conjuntes. A més, com ja sabeu la Delegació es fa responsable del cicle de Cinema espiritual, i estem mirant de fer una difusió més present en tot el territori de la Diòcesi.

Des de secretaria agrair la resposta que s’està tenint per anar creant el directori de totes les realitats. Seguim demanant als preveres, comunitats religioses, responsables de moviments, etc de la Diòcesi que ens ajudeu a confeccionar-lo. Recordeu que si a la vostra comunitat existeix alguna mena d’associacionisme de laics o en sou consiliaris o en teniu coneixement al vostre arxiprestat o realitat pastoral us demanem ens feu arribar la informació i/o ompliu el qüestionari que trobareu al nostre web, www.seglarterrassa.org o envieu un e-mail a seglarterrassa@gmail.com. Transmeteu aquesta petició a grups que conegueu…

Per últim i a nivell pràctic és que sigui un dia que el fem possible entre tots:

  • L’aspecte més pràctic per aconseguir-ho és la música,. Us proposem dues possiblitats:
    • Si en la vostra realitat, especialment les juvenils, teniu membres amb un bon nivell musical i instrumental, els convoquem el dissabte 19 de Maig de 10-12h a la Seu de la Delegació (C/ Blasco de Garay 34- Terrassa- a dos minuts dels FGC). Si algú no hi pot assistir però estaria interessat en col·laborar-hi, hauria d’enviar un e-mail abans d’aquella data indicant quin instrument toca i a quina realitat pertany. Als inscrits se’ls enviarà per e-mail les partitures.
    • Si teniu alguna coral, totes les corals presents, cantaran el veni creator en la postcomunió. Se us enviaria la partitura.
  • Un altre aspecte és el voluntariat, per un bon funcionament (guarderia, conferència i organització de la missa)

En tots els casos, tant per música, coral i voluntariat se us demana que us inscriviu via e-mail.

Important: músics i voluntaris estan convocats a les 16:30h a la Catedral, i així podran gaudir de la conferència.

Esperant saludar-vos personalment el dia 27 de Maig i en nom de l’equip:

Mn. Josep Monfort Mengod , Delegat d’Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa

Carta del Sr. Bisbe

Cartell de la Jornada